Укинато екстерното тестирање

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Сите присутни 64 пратеници во Собранието денес ги изгласаа законите за укинување на екстреното тестирање. Се работи за законите за основно и за средно образование и законот за наставници во основните и средни училишта. Законите се донесени по скратена постапка, а  гласањето беше според принципот на Бадентер.

Предлагачите на законот од пратеничката група на СДСМ велат дека со оваа одлука се става крај на една долгогодишна лоша реформа во образованието.

Share.