Украина победи на Евросонг

0
1471

Украина е земјата победник на 61. издание на Евросонг, кое годинава се одржа во Стокхолм, Шведска.

Украинската претставничка Џамала го освои првото место со песната „1944“ со вкупно 524 поени.

Второто место и припадна на Австралија, додека пак на третата позиција заврши Русија.