Украл пиштол и пари, штетата околу 150.000 денари

0
626

На 11.12.2015 година, во периодот од 07.00 до 17.30 часот во Битола на ул. „Смилевски Конгрес“ непознат сторител со употреба на физичка сила извршил тешка кражба од куќата на П.М.(52) при што одзел пиштол калибар 9 мм, кој оштетениот го поседувал со дозвола, рамка, 34 куршуми, 1.500 евра и 60 американски долари при што се стекнал со материјална корист од околу 150.000 денари. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.