Унгарците ги плашат емигрантите со плашила на оградата на границата со Србија

0
390

Негативната клима околу емигрантите во Унгарија е присутна од првите денови на емигрантската криза. Унгарија е транзитна рута кон централна Европа, особено кон Германија, па поради тоа многу пати во последната година имаше големи инциденти на српско-унгарската граница.

На една фејсбук страница која ја поддржува унгарската гранична полиција се објавени фотографии од плашила на границата чија цел е – да ги плашат емигрантите.