Уништен тутунот „вирџинија“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Државниот инспекторат за земјоделство денеска уништи насаден тутун „вирџинија“ на 5,7 хектари на територијата на општина Могила и Кукуречани. Против четворица производители ќе бидат поднесени прекршочни пријави.
rumen tutun

„По дојавата, денес со земјоделска механизација се започна со уништување на нелегално засадениот тутун, со помош на самите производители. Годинава во затекнатите случаи не е обран ниту еден лист тутун“, изјави Румен Стаменов директорот на државниот инспекторат за земјоделство

tutun 2

Минатата година имало 26 лица кои произведувале тутун од оваа сорта, додаде директорот на државниот инспекторат за земјоделство.

Share.