Уште 10 дена за земјоделците да обезбедат вода од Стрежево

0
781

Согласно одлуката на УО на ЈП Стрежево уште во месец март почна да склучува договори со корисниците на вода од нашиот систем , односно оние кои што сакаат да користат вода за 2016 година. Наша цел беше да им излеземе во пресрет на земјоделците кои сакаат да аплицираат на националната програма за субвенционирање на современи системи за снабдување, односно системот капка по капка. Рокот за склучување на договори со водокорисниците и пријавување на површини за наводнување е до 16.05.2016 година.

marjan geroski

Потребни документи за пријавување:

–       Лична карта за идентификација

–       Имотен лист за ажурирање на податоците (доколку има промена)

За наводнување без договор и неконтролирано пуштање на вода од хидрантите, ЈП”Стрежево”–Битола ќе превземе мерки согласно позитивните законски акти, изјави Марјан Ѓероски директор на ЈП Стрежево