Уште 2000 вработувањa во Кромберг и Шуберт

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Градоначалникот Владимир Талески на денешната прес конференција посветена на битолското културно лето Бит фест, рече дека сака со јавноста да ја сподели информацијата која што денеска ја добил за преку 4000 вработувања досега во фабриката Кромберг и Шуберт во индустриската зона Жабени, односно дека точната бројка е 4016 лица, а дека до крајот на годината ќе има уште 2000 нови вработувања,рече Талески.

Share.