Уште 9 дена до лидерската средба

0
295

Рокот за пријавување на повикот за петиот член на ад хок-телото за следење на медиумското известување 100 дена пред избори заврши вчера. Утре Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги треба да гоизбере петиот член и да ја презентира нацрт-методологијата на изборното медиумско претставување преку радио и телевизиските програмски сервиси за предвремените парламентарни избори кои ќе се одржат во 2016 година.