Уште еден пожар денеска во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ако претпладнево гореше ридот над населбата Баир во Битола кај манастирот Св„ 40 маченици“, попладнево голем пожар на другата страна на градот. Гореше трева над улицата Илинденска, односно кај местото викано „Тепсија“. Пожарот зафати и дел од дрвјата кои тука се наоѓаат. Интервенираше противпожарната едници на Битола.

Ова место и минатата недела беше зафатено од пожар, а жителите од околните куќи стравуваа за нивниот имот.

 

Share.