Уште еден викенд панаѓур во Битола

0
1575

Изминатиот викенд панаѓур во градот. Овој пат не во Нова Битола каде неколку години наназад еднаш или двапати годишно се случува кај новиот пазар, сега на друга локација, влезот на Битола односно на Дулие кај кружниот тек.

pangur 001

Интересот на битолачнаи голем, и условно кажано сите патишта водеа на таму. И сообраќаен метеж заради големиот интерес да се посети панаѓурот.

Години наназад често пати некои ги критикуваат ваквите панаѓури на отворено. За едни тоа е грда слика за конзулска Битола, за други претставува нелојална конкуренција, а купувачите велеа дека сето тоа е добро заради како што велат пристапните цени. Организаторите велеа дека регуларно се поставиле и продавале.