Уште еден земјотрес кај Ресен

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пред околу половина час е регистриран нов земјотрес кај Ресен.

Јачината на овој потрес била 3,4 степени според рихтеровата скала, а се случил во 1:02 минути. Епицентарот е на 7 километри западно од Ресен.

Инаку во последната недела неколку земјотреси се регистрирани во охридско-преспанскиот регион.

Share.