Утре ќе биде укинато екстерното тестирање

0
2459

Идната министерка за образование и наука, Рената Десковска на прес конференција во Собранието денеска информираше дека екстерно тестирање нема да има.

Како што рече таа, одблокирана е работата на Собранието и направен е договор за неколку комисии меѓу кои и Комисијата за образование и уште утре на дневен ред ќе биде екстерното тестирање.