Утре на пладне прес-конференција на СЈО

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Специјалното јавно обвинителство за утре на пладне закажа прес-конференција која ќе се одржи во просториите на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите.

“Утре, со почеток во 12:00 часот во просториите на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите ќе се одржи прес – конференција” се вели во краткото соопштнија објавено на официјалната веб страница на СЈО.

Рокот за поднесување на обвиненија на Специјалното јавно обвинителство му истекува во петок. Повеќето од истрагите што се веќе спроведени од СЈО очекувам да завршат со обвиненија, изјави пред неколку дена обвинителката Катица Јанева. Рокот од 18 месеци за поднесување обвиненија истекува во петок. Неофицијално, најмалку уште десетина истраги треба да завршат со обвиненија.

Share.