Утре, овде изложба

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Бабам Битола, Битола стари фотографии и Градот на Конзулите овој понеделник заедно на ова место во единствениот, делумично сочуван џамиски комплекс во Битола, комплексот Хаџи беј, кој е во состав на старата битолска чаршија. Изграден од страна на Мехмуд бег, во чии раце беше целата управна власт во Битола далечната 1522 год. Во кафе бар „Бар Чаршија” – „Битола во минатото” – изложба на фотографии од Битола во минатото и проекција на стари фотографии од Битола во минатото со објаснување на нивната сегашна локација и информирање на граѓаните за неа” – „Бабам Битола” 19:00 часот.

Share.