Утре законите од договорот од Пржино во Собрание

0
365

Сите детали колу законите веќе се договорени, па утре се очекува во пакет да бидат усвоени измените во Изборниот законик, новиот закон за влада, закон за заштита на приватноста и на укажувачите. Утре ќе се расчистат и деталите околу собраанкетна анкетна комисија за прислушувањето, пишува Мкд.мк

Се уште не е прецизирано дали собраниската седница би се одржала утре. По усвојувањето на законот за влада, треба да се изберат и новите министри и заменици-министри.