Утрово -2 во Битола

0
305

И денеска во целата земја утрата беа студени (Берово -4, Битола -2, Тетово -2…), а во текот на денот времето ќе биде сончево и пријатно топло со температури и повеќе од 20 Целзиусови степени. Стабилно, тивко и суво време е прогнозата за денеска.

Дневните температури ќе бидат во Скопје 18, Мврово 17, Гостивар 18, Тетово 18, Дебар 17, Куманово 17, Штип 16, Велес 17, Крива Паланка 16, Кавдаарци 18, Берово 18, Струмица 18, Дојран 21, Гевгелија 22, Охрид 16, Крушево 17, Битола 16, Прилеп 17…

Од утре полека ќе имама блага промена на временските услови, ќе настапи слабо освежување на времето со мал пад на дневните температури.