Утрово слаби снежни врнежи во Македонија

0
529

Слаби снежни врнежи се регистрирани на планинските врвови на северозападниот дел од Македонија.

Утрово снег провејуваше на Попова Шапка, односно на врвовите на оваа Шар Планина, како и во Маврово.

На пониските делови, врнежите се од дожд.