В понеделник започнува фестивалот „Актерот на Европа“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Во периодот од 6 до 11 јули во Преспа по 13 пат ќе се одржи Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа”. Фестивалот беше покренат во 2003 година од страна на неколку балкански и европски театарски сонувачи, во духот на мислата на Моне „Да се гради Европа значи да се гради мир”, изјави м-р Ѓоко Стрезовски, градоначалник на Ресен.

Share.