Валаби кенгурчиња во зоолошката во Битола

0
674

За прв пат нови видови животни во битолската зоолошка градина Валаби кенгурчиња, добиени од скопското зоолошка градина.

12745546_932468063511592_7298187215235332767_n

Принова во битолската зоолошка градина е братчето на украденото мајмунче Лука.

12670287_920304318061300_4633965073096437373_n