Валентин Груевски избран за претседател на Советот на Општина Битола

0
1373

Валентин Груевски кој беше носител на советничката листа на СДСМ и нивната коалиција, а кој е од редовите на ЛДП пред малку е избран за претседател на Советот на општина Битола со мнозинство гласови. Против гласале советниците од опозицијата.

Советниците дадоа свечена заклетва, а нив им се обрати и градоначалничката на Битола Наташа Петровска која им посака успешна работа.