Ванхауте во Брисел на дополнителни консултации

0
447
Без речиси никаккаво поместување завршиле и вчерашните поединечни обиди на медијатортот на Европската комисија Питер Ванхауте за приближување на позициите на партиите потписнички на договорот од Пржино околу ингеренциите на минситрите на опозицијата во Владата на Груевски.
Се уште нема договор за т.н. иборно вето на замениците, однсоно кој период да се смета за почеток на организирање на изборите, при што замениците ќе можат да ги оспорат одлуките на министрите.
Викендов нема да има преговори бидејќи олеснувачот Ванхауте е во Брисел. Тој за 24 Вести изјави дека заминал поради дополнителни консултациии.