Вечерва многу високо загадување на воздухот во Битола

0
802

Мерните станици во Битола вечерва во 22 часот покажуваа многу високо загадување на воздухот во Битола со ПМ 10 честичките. И Битола 1 и Битола 2, првата во индустрискиот дел на градот, а втората во центарот измерија високо загадување.

Слична е состојбата и во Скопје, Тетово, Кичево, Кочани и Велес.