Вечерва многу високо загадување во Битола

0
805

Мерната станица Битола 1 која е лоцирана во инсудтрискиот дел на Битола вечерва во 18 часот измери многу високо загадување на воздухот во Битола, со големо присуство на ПМ 10 честичките.

111

Битола 2 во центарот на градот во истото време покажува средно загадување.

12346735_10204934015379608_1562165910_n

Последното надминување на дозволените концентрации е регистрирано синоќа на полноќ и тоа повеќе кај мерната станица во центарот на градот.