ВИДЕО: Јапонци ја изненадија публиката со песната „Бело лице љубам јас“

0
11375

На синоќешната трета фестивалска вечер на Илинденските денови во Битола, во старата чаршија каде што се одржуваше вечерта посветена на староградската песна и игра, во публиката беа присутни и јапонци кои како што велат често доаѓаат да го следат овој фестивал и дека се вљубеници во македонскиот фолклор. Ја отпеаа песната Бело лице љубам јас.