ВИДЕО: Камион низ Ница газеше луѓе

0
1343

Од снимките што беа објавени на социјалните мрежи се гледаат застрашувачките сцени во кои возачот намерно влетува кон насобраните луѓе и гази сe` пред себе.

Сведоци раскажаат дека каминот се движел со брзина 60-70 километри на час и газел сe` што ќе му се најдело на патот, вклучувајќи и деца и родители со бебиња во колички. Телата на дел од жртвите им биле буквално смачкани под тежината на камионот кој поминал врз нив.

Над 87 загинати и околу 200 повредени е трагичниот биланс.

Видеото е вознемирувачко.