Видео : Масакр во Финска, убиена политичарка и две новинарки

0
866

23 годишен напаѓач уби три жени во Финска. Една политичарка и две новинарки се застрелани во страшен напад со десетина истрели од огнено оружје. Напаѓачот отворил оган пред еден ресторан во пешачката зона  во Иматра, а потоа без да пружа отпор бил уапсен од полицијата.

Засега за нападот не може да се посочат конкретни мотиви, но според начинот на пукање и изборот на жртви се претпоставува дека станува збор за ментално нестабилна личност која сосема случајно одбрала да пука во новирките и политичарката. Нивниот идентитет е официјално откриен, а формиран е и итен команден штаб за преземање на дополнителни мерки на обезбедување.

 

 

http://faktor.mk