ВИДЕО: Разголени стјуардеси и пилоти во реклама за туристичка агенција

0
1080

Рекламата на Казакстанската туристичка компанија Чокотравел предизвика огромна бура реакции во јавноста бидејќи се појавуваат голи девојки во улога на стјуардеси.

За некои рекламата е доста креативна и многу провокативна, но прашањето е дали е претерано нагласен еротскиот момент и дали воопшто е потребен ваков вид на маркетинг.

За да не бидат обвинети за сексизам рекламата има иста верзија, но со разголени мажи за родова еднаквост, но во улога на пилоти што секако ги подгрева стереотипите.

Во секој случај посакуваниот ефект е постигнат бидејќи рекламите станаа вирална со стотина илјади прегледи на YouTube и социјалните мрежи и привлекоа огромно внимание кон компанијата Чокотравел.

faktor.mk