Видео: Седум шлепери со хуманитарна помош од Бурса за Македонија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пријателска турција со голема хуманитарна помош за Македонија, за настраданите од поплавите од скопскиот регион.

sleper 2

Помошта доага од збратимениот град со општина Битола Бурса. Од 1994 година сме збратимени со оваа турска општина. Собраа и испратија 7 шлепери хуманитарна помош за настраданите од поплавените подрачја во Р.Македонија.

sleper 3

Лично донацијата ја испрати градоначалникот на Бурса Реџеп Алтепе кој што меѓу другото рече дека сочуствува со настраданите во големата поплава која во саботата го зафати Скопје и околината и одзеде многу животи, а на многу семејства потребна им е помош . Градоначалникот го изрази и своето длабого сочуство со семејствата на загинатите и настраданите од поплавите.

sleper 4

Не е прв пат Турција со голема хуманитарна помош да ја помага Македонија во време кога помошта е неопходна.

Share.