Викендов тениско европско првенство за јуниори во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Изминатиов период членови на тенискиот клуб Битола и академија Павловски ,учествуваа на неколку значајни натпревари од кои и овој пат се вратија со награди.

Тренерот од клубот Марија Чакулеска истакна дека се задоволни од досегашните резултати .

Она што е ново во тенискиот клуб и Академија Павловски,се часовите по тенис за најмладите, односно таканаречена тениска градинка.

Tenis_-_3.jpg

Од први до седми јуни ќе се одржи европското првенство за деца до 14 години .

Свеченото отварање на европското првенство е на 31 ви мај од 20 часот.

Оваа година Тенискиот клуб Битола и Академија Павловски прославува 36 години постоење.

Share.