Високо загадување во центарот на Битола

0
1036

Мерната станица Битола 2 во центарот на градот, претпладнево во 10 часот покажа високо загадување со ПМ 10 честичките. Битола 1 во индустрискиот дел исто така во 10 часот покажа средно загадување со овие честички.

Битола е под магла, а оние кои се искачија утрово на Пелистер на социјалните мрежи ги поставија овие фотографии.

12308235_10153415601943731_5140632884005286752_n

12342351_10153415601803731_4510276992455816502_n