Владимир Путин е корумпиран

0
504

Американското Министерство за финансии смета дека рускиот претседател Владимир Путин е корумпирана личност, јави Би-Би-Си.

Британската телевизија наведува дека Вашингтон досега обвинуваше повеќемина советници и соработници на Путин за вмешност во коруптивни зделки, но ова е првпат рускиот претседател да биде директно обвинет за корупција.
Раководителот на тимот на американското Министерство за финансии задолжен за контрола на почитувањето на западните санкции кон Русија, Адам Сабин во изјава за Би-Би-Си вели дека Путин е корумпиран и дека американската Администрација веќе „многу, многу години“ знае за тоа.