ВМРО-ДПМНЕ ќе оди во Виена, СДСМ ќе се консултира

0
617

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ќе присуствува на состанокот на лидерите на четирите најголеми партии од Македонија за излез од кризата, што в петок во Виена го планира меѓународната заедница.

Во СДСМ, за „Мета“ велат дека почнуваат широки консултации во рамките на коалицијата, но и со невладините организации кои се дел од движењето „Протестирам“.

Конечната одлука дали воопшто ќе се учествува на разговорите во Виена и со каква агенда, ќе била донесена деновиве по консултации со политичките партнери и со невладините организации.