ВМРО ДПМНЕ: Не треба да се чека ни ден повеќе за нови избори

0
652

Партијата на Никола Груевски не се откажува од новите избори како решение за кризата.

Од ВМРО ДПМНЕ бараат час поскоро да се организираат избори и да не се груби драгоцено време.

„Формирањето влада СДСМ и Заев го гледаат како спас од одговорност за криминалот што го направиле. Тие мислат дека на тој начин, со тргување со највисоките државни и национални интереси, би се спасиле од долгогодишните казни затвор што им се закануваат“, велат од ВМРО ДПМНЕ.

Во спротивно предупредуваат дека револтот кај граѓаните ќе продолжи да расте.

http://faktor.mk