ВМРО ДПМНЕ за ефектите од проектот „Македонија вработува“

0
410

Томислав Стјчевски од ВМРО ДПМНЕ денес на прес-конференција зборуваше за ефектите кои ги има од проектот „Македонија вработува“. Тој рече дека за успехот на мерките зборува фактот дека невработеноста во Македонија била намалена од преку 36% на 25%. Во Битола пак од јануари до август 2015 година бројот на невработени е намален за 772 лица, рече Стојчевски.