Во акцијата „Ќелија“ уапсен е и Стефан С. кој се преобратил во ислам и регрутирал борци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Македонецот Стефан С. е меѓу приведените девет лица во полициската акција „Ќелија”. Се претпоставува дека Срефан од православие се преобратил во ислам, бил на боиштата во Сирија и кога се вратил и регрутирал нови борци. 

МВР вчера во голема антитерористичка акција приведе 9 лица, а се трага по уште 27 лица од кои за 20-ина се претпоставува дека се уште се на боиштата во Сирија.

WWW.mkd.mk

Share.