Во август неработни денови се 3 и 28

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

рети август, понеделник, ќе биде неработен ден за сите граѓани на Република Македонија, затоа што Денот на Републиката 2 Август паѓа во недела.

Според Законот за празниците на Република Македонија во август за граѓаните од православна вероисповед неработен ден ќе биде и 28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица).

Share.