Во Австрија 100.000 молњи во еден ден

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

За време на силното невреме, проследено со град што ја погоди Австрија, забележан е рекорден број на молњи – дури 91.165 молњи, регистрирани на небото над таа земја. Од тој број, 14.928 биле удари на громови.Град со големина јајце нанесе голема штета во покраината Корушка, каде властите морале да активираат возила за чистење снег, за да ги исчистат патиштата.Многу покриви на куќи се оштетени, како и возила кои биле паркирани надвор, а на мнгоу автомобили градот им ги скршил стаклата.

Share.