Во Битола пронајдена бомба од Првата светска војна

0
1260

Како што информираа од полицијата вчера околу 17 часот во битолската полиција било пријавено дека на ул.„Довчевик” била пронајдена бомба кал.75мм, од Првата светска војна.   Истата е подигната од страна на Дирекцијата за заштита и спасување, в.елат од полицијата