Во денешните 4 случаи на Ковид 19 во Битола и едно малолетно лице

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 10 нови случаи на COVID-19.
-4 во Битола (лица на возраст од 17, 48, 49 и 64 години; едно лице дава податок за контакт со позитивно лице);
-3 во Кичево (лица на возраст од 38, 39 и 56 години; не даваат податок за контакт со позитивно лице);
-2 во Ресен (лица на возраст од 41 и 59 години; не даваат податок за контакт со позитивно лице);
-1 во Д. Хисар (лице на возраст од 52 години; не дава податок за контакт со позитивно лице);
Денес се регистрирани и 6 оздравени лица од (3 од Битола и 3 од Кичево), и еден смртен случај кај лице на возраст од 79 години од Битола, хоспитализирано во Клиничка болница- Битола.
Share.