Во ДИК се пријавиле вкупно 7 144 спорни гласачи

0
422

На само уште еден ден до истекот на рокот за пријавување на спорните гласачи во Државната изборна комисија, кои треба да го регулираат своето избирачко право, одѕивот е мал.

Како што информираат од ДИК, заклучно со денес, 18.8.2016 година, до 14:00 часот, до Државната изборна комисија се пријавиле вкупно 7 144 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список. Вкупниот број на вакви гласачи во Избирачкиот список е 39 502.