Во Дизелдорф акција на германската полиција

0
466

Полицијата соопшти дека акцијата е спорведена по добиените сознанија дека во одреден период од демот во овој кварт се среќаваат лица кои се осомничени за кражби и за шверц на дрога.

Во полициското соопштение не се посочени повеќе детали за самата акција.

Операцијата е спроведена во услови на зголемени тензии во германската јавност по серијата напади врз жени во Келн од страна на имигранти за време на Новогодишната ноќ и по зачестените барања за преиспитување на политиката на Владата во Берлин за „отворени врати“ за бегалците.