Во Два пати исто, но сепак различно со Ѓорги Ковачевски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во оваа емисија со Ѓорги Ковачевски поранешен професор во Музичкото училиште во Битола, а сега пензионер.

Неговиот брат имал големо влијание во изборот на професијата, односно неговото запишување во музичкото училиште.

Уште во осмо одделение почнал да свири труба, потоа продолжил средно образование во музичкото училиште.

Музичка академија учел во Белград.

За неговата музичка кариера во видеото од оваа емисија.

 

Share.