Во Два пати исто, но сепак различно со Христо Тромбев

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во оваа емисија со дискофилот Христо Тромбев.

Првата плоча ја купил во 1969 година од Битлси, благодарение на негов комшија кој, како што вели го заразил со купувањето плочи и во тоа време било предност да се има лонгплејка.

И ден денеска тој е колекционер на нешто што не е комерцијално, а многу луѓе и денеска ќе го пофалат за музиката од која не се одделил, особено рокенролот.

Вели дека многу е пријатно и денеска таа музика да се слуша на грамафон.

 

 

 

Share.