Во Два пати исто, но сепак различно со Љупчо Илиевски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Некогашен член на колективот на Радио Битола, а веќе 25 години е надвор од Македонија. Заминал за Нов Зеланд, а потоа за Австралија.

1982 година по дипломирањето како новинар добил понуда да работи во Радио Битола.

Таму останал 15 -16 година. Беше уредник на младинското радио кое имаше и целодневна програма до 1995 година,

Тогаш со целото негово семејство се отселиле во Нов Зеланд каде останале три години, а потоа се преселиле во Австралија.

Овде во Битола неговите почетоци со музиката биле во групата „Рубини“ каде свирел бас гитара. Настапувале најпрво со преработка на песни од познати музики имиња, а потоа пораснале амбиците затоа што имало силна рок сцена во Битола и почнале да пишуваат музика.

 

 

 

 

Share.