Во Хрватска, тесна победа на конзервативната опозиција

0
1282

Хрватската конзервативна опозиција победи на првите избори откако таа земја стана членка на Европската унија пред две години. Хрватската демократска заедница ќе има 59, додека социјалдемократите 56 пратеници во парламентот со 151 место. И конзервативците и социјалдемократите се надеваат да владеат.