Во Кокомо торнада оставија куќи без покриви и ѕидови

0
588

Во американската држава Индијана имаше неколку торнада, при што се повредени 12 луѓе, меѓу кои и петмесечно бебе.

Уништени се многу куќи, а над илјада луѓе се без електрична енергија. Националната метеоролошка служба соопштила дека Кокомо, град кој се наоѓа на околу 60 километри северно од Индијанополис бил погоден од торнадо со максимална брзина на ветерот од 265 километри на час. Во Кокомо живеат 45.000 луѓе.

4444

Домовите на луѓето останаа без покриви и ѕидови.