Во Македонија има 86 повратници од ИСИС

0
623
????????????????????????????????????

„Постојат ризик фактори за терористички напади на Балканот, вклучувајќи ја и Македонија“, предупреди претседателот Ѓорге Иванов, кој денеска беше во посета на јужната граница. Тој посочи дека во земјава има 86 повратници од боиштата во Сирија и од Ирак. Дел од нив се приведени во акцијата ‘Ќелија‘, а дел се следат, но многу е тешко да дојде до апсење доколку не се поседуваат цврсти докази.