Во „Објави ме“ за лажните вести

0
560

Во денешната емисија „ Објави ме“ темата на репортерот-граѓанин Викторија Граороска се лежните вести.

Тие најмногу беа користени во претседателските избори во САД. Но, и ние не сме имуни на нив.

Во посета на Тера телевизија беа средношколци од техничкото училиште Горѓи Наумов од Битола, потоа студенти од БАС академијата.

Со нив зборувавме за тоа од каде се информираат, каде најмногу го поминуваат своето време, дали на интернет или пред телевизија, што гледаат, на кој медиум му веруваат и дали препознаваат лажни вести.