Во овие земји има најголем ризик од терористички напад

0
381

Дури во 30 држави има голема опасност од терористички напад, проценува британското Министерство за надворешни работи.

Како што пишува и британскиот Телеграф, на оваа листа се некои од најпопуларни дестинации како Франција и Шпанија, каде ризикот е еднаков како во Либија, Пакистан и Сомалија.

Најголем ризик за тетористички напад има во Eгипет.

Меѓу најризичните места во земјата се Ирак, Јемен, Сирија, Либан,Израел, Авганистан и Саудиска Арабија.

На високо ниво на ова листа се и Тунис, Русија, Кенија, Турција, Тајланд, Белгија, Индонезија, Филипини.

Најмала опасност од терористички напад има во Полска, Чешка, Исланд, Швајцарија, Еквадор, Унгарија и Јапонија.