Во Париз денеска состанок за мигрантската криза

0
381

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска организира состанок со лидерите на Германија, Италија и Шпанија, Чад, Нигер и Либија посветен на решавањето на мигрантската криза. Состанокот треба да даде можност да се потврди политиката на Европа спрема африканските земји во контролата и управувањето со приливот мигранти. Според Обединетите нации, само годинава над 125 илјади мигранти преку Средоземно море пристигнале во Европа. Околу 2.400 од нив притоа се удавиле.

www.slobodnaevropa.m